Site Rengi

Amasya KVKK Danışmanlığı

10.01.2021
29
Amasya KVKK Danışmanlığı

Amasya KVKK Danışmanlığı ve VERBİS kaydı 2016 yılında yayınlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile artık çok daha işlevsellik kazanmış durumda. Kanun kapsamunda artık VERBİS kayıt zorunluluğu için ilgili Amasya ili ve ilçelerindeki şirketlere ihbar gönderileceği, ihbardaki süreler içerisinde yükümlülüklerini yapmayan firmalara 1.000.000 TL tutarında ceza verilebileceği açıklandı. 01.10.2020 tarihinde 2020/760 sayısı ile açıklanan kararın uygulanmasına ise başlandı. Kara göre çalışan sayısı 50 ve daha üzeri olan özel kurumlar ile bir yıllık mali bilanço toplamları 25 Milyon lirayı geçen kurumların VERBİS’E kayıt olmaları zorunludur. Yine uyum süreci sadece sicil kayıt işlemi ile de tamamlanmamaktadır. Yani Amasya’da Kişisel Verilerin Korunması uyum süreci tüm firmalar için eksiksiz olarak tamamlanmalıdır.

Amasya KVKK Danışmanlığı Kapsamında Yapılması Gerekenler

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yapılması gereken işlemler parça parça bir bütünü oluşturmaktadır. Şöyle ki; ilk aşama olarak kabul edilen veri envanteri hazırlanma işlemi tamamlandıktan sonra atılacak diğer adımların dayanağı yine envanter olacaktır. İşbu sebeple tüm sürecin eksiksiz ve doğru bir şekilde idare edilmesi elzemdir. Bu kapsamda bir Amasya KVKK Danışmanı aşağıdaki adımları izlemelidir:

  • Kişisel Veri Envanteri Hazırlanması,
  • VERBİS kaydının gerçekleştirilmesi,
  • Sözleşmelerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Çerçevesinde Düzenlenmesi,
  • Personel Özlük Dosyalarının Düzenlenmesi,
  • Aydınlatma Metinleri ve Açık Rıza Metinlerinin Hazırlanması,
  • İlgili Personelin Eğitilmesi,
  • Firma İçi Denetimlerin Yapılması

Tüm bu işlemlerin yanında yapılacak ilave eylemler ile birlikte bir firmanın uyum süreci tamamlanacaktır. Ayrıca fiziki denetimlerde rastlanılan eksikliklerin giderilmesi de bir hayli önem arz eder.

Amasya Verbis Kaydı (Son Tarih)

KVKK sürecinin en önemli adımlarından biri olan VERBİS kaydı işlemi ancak bir hukukçu tarafından eksiksiz bir şekilde yapılabilir. Zira kayıtın yalnızca yapılmış olması yetmemekte; tam ve eksizsiz olarak tamamlanması zorunluluk arz etmektedir. Sicilde yer alan kategorilerinin hukuki değerlendirilmelerinin yapılması ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için terimlere hakim olunması da elzemdir. Bu nedenle bir avukat desteği ile işlemlerin tamamlanması tüzel kişilik lehine olacaktır.

VERBİS kaydı işlemi yapılırken temel olarak ele alınacak nokta veri envanteri olacaktır. Zira tüzel kişiliğin ilgililerden aldığı verilerin nasıl işlendiği ancak bu şekilde tespit edilebilir. Yine toplanan kişisel nitelikteki verilerin hangi firmalara ne şekilde iletildiği de önem arz eder.

Amasya VERBİS Kayıt Ücreti

Yapılacak işlemlerin çokluğu ve yapılmaması durumunda karşılaşılan cezai yaptırımın ağır olması nedeni ile Amasya’da Verbis Kaydı ücreti ve KVKK uyum sürecinin tamamlanması bedeli 15.000 TL ile 25.000 TL arasında değişkenlik gösterir. Firmanın topladığı kişisel verilerin türü ile veri toplama sıklığının ücretin belirlenmesi esas teşkil ettiği görülmektedir. Söz konusu ücret tek seferlik ödenmektedir. Karşılığında tüm süreç tamamlanmakta ayrıca ilgili firmaya 1 yıl da Amasya Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Danışmanlığı hizmeti de sağlanmaktadır.

İşyerlerini daha şeffaf ve yasada istenilen hale getirmek isteyen işverenlerin bu süreci yasal süre içerisinde tamamlaması faydalarına olacaktır. Zira aksi durumda karşılaşılması muhtemel cezaların tutarı KVKK ücretinin çok çok daha üstünde olduğu görülecektir.

VERBİS kayıt işlemleri hala devam etmektedir, bu sebeple VERBİS yükümlülüğünü yerine getirmeyen veri sorumluları halihazırda VERBİS kaydı ve bildirimi yapmaya devam edebilirler veya başlamış oldukları bildirimi tamamlayabilirler.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.