Site Rengi

Samsun’da Diş Hekimi Klinikleri KVKK

22.02.2021
30
Samsun’da Diş Hekimi Klinikleri KVKK

Samsun’da Diş Hekimi KVKK Uyum Süreci Danışmanlığı veren firmaların sunduğu hizmetler içerisinde Diş Hekimleri için VERBİS Kaydı, Veri Envanteri Hazırlanması, açık rıza ve onayların alınması, müşterilerle ve tedarikçilerle ilgili sözleşmelerin yapılması, çalışanlardan taahhüt ve rıza alınması ve belki de en önemlisi ağız ve diş kliniklerinde çalışanlara Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında eğitimlerin verilmesi yer alır. Sayılanların dışında Samsun Diş Hekimleri KVKK tedbirleri arasında fiziksel mekan tedbirlerinin alınması da vardır. Teknik tedbirlerin eksik ve hatalı olması ya da dişçi VERBİS kaydında hata, noksan bulunması diş kliniği için yüklü bir ceza ödenmesi anlamına gelebilir. Bu yüzden alanında bilgili ve daha önce bu alanda çalışmış bir Samsun KVKK Danışmanı ile çalışmanız sizin için faydalı olacaktır.

Diş Hekimleri VERBİS Kaydı Son Tarihi

Atakum ve Samsun’da bulunan diş kliniklerinin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca 31 Mart 2021 tarihine kadar sicile kayıt olmaları bir zorunluluktur. Ancak tüm süreç sicile kayıt ile son bulmaz. Buna ilave olarak aşağıdaki işlemlerin yapılması da zorunludur. Aksi halde diş hekimlerinin bir cezai yaptırım ile karşılaşması kaçınılmaz olacaktır:

  • Veri Envanterinin hazırlanması,
  • Diş kliniği için KVKK Protokolü hazırlanması,
  • Diş hekimi kliniği için VERBİS kaydı yapılması,
  • Açık rıza metinlerinin hazırlanması,
  • Çalışan adayı, işçi ve stajyerlerden ilgili rızaların ve taahhütlerin alınması,
  • Çalışanların özlük dosyalarının düzenlenmesi,
  • Bina içi ve dışı için fiziksel tedbirlerin alınması,
  • Periyodik denetlemelerin yapılması,
  • Periyodik imhaların yapılması,
  • KVKK konusunda ilgili eğitimlerin verilmesi.

Samsun Diş Kliniği VERBİS Kaydı Nasıl Yapılır?

VERBİS kaydı olarak adlandırılan işlem aslında Samsun’da ya da Atakum’da bulunan diş kliniklerinin Veri Sorumluları Bilgi Sistemine yapacakları kayıttan ibarettir. Bu kayıt hem Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından hem de üçüncü kişilerce doğrudan görülmektedir. Yani diş hekimi verbis kaydında bir hata olması durumunda kurum tarafından diş kliniğine ceza uygulanması söz konusu olacaktır. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için bir KVKK Danışmanı ile görüşerek hizmet almanızda fayda vardır. Zira kurum tarafından hatalı VERBİS kayıtlarına 250.000-TL’ye kadar para cezası verilebilmektedir. Ayrıca uyum sürecinin yalnızca bir sicil kaydı ile sona ermediği düşünüldüğünde Samsun diş hekimlerinin bir kvkk danışmanı ile hareket etmesi yararlıdır.

Samsun’da Diş Hekimi KVKK Yaptırmama Cezaları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca KVKK uyum süreci pek çok farklı eylemden oluşan düzenlemeler bütünüdür. Yani yalnızca VERBİS kaydı yaptırmakla ya da hasta verilerini usule uygun muhafaza etmekle ya da doğru bir antivirüs yazılımı kullanmakla süreç bitirilmiş olmaz. Tüm eylemlerin birlikte yapılması hem yararlıdır hem de bir zorunluluktur. Hal böyle olunca eylemlerin yapılmaması, Samsun diş kliniklerinin kvkk işlemlerini tamamlamama cezası da her işlem için ayrıdır. Kişisel Verilerin Korunması Kurumu tarafından uygulanan cezalar incelendiğinde diş hekimlerinin her ihlali için ayrı bir ceza veriliyor, verilen cezalar ise en sonunda alt alta toplanarak karşı tarafa yansıtılıyor. Bu nedenle yüksek tutarlı cezalar ile karşılaşmak istemeyen diş kliniklerinin 31 Mart tarihine kadar süreci tamamlamaları tavsiye ediliyor.

Diş Hekimi Klinikleri KVKK CezalarıCezanın Tutarı
Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmemesi5.000 TL – 100.000 TL
Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükleri Yerine Getirmeyenler15.000 TL – 1.000.000 TL
Veri Sorumluları Siciline Kayıt Ve Bildirim Yükümlülüğüne Aykırı Hareket Edenler (VERBİS’E Kayıt Olmayanlar)20.000 TL – 1.000.000 TL
Tutarlar kanundan alınmıştır.

Belirtilen ceza miktarlarının aralıkları çok geniş ancak önemle belirtilmesi gereken husus kurumun ceza verirken ekseriyetle tavan tutarlara yakın miktarlarda para cezasının uygulanmasıdır.

Samsun’da Diş Hekimi KVKK Uyum Süreci Danışmanlığı Ücretleri

Diş hekimlerinin bağlı olduğu oda tarafından da ikaz edilmeye başlaması ile birlikte Veri Sorumluları Bilgi Siciline kayıt süreci başladı. Ancak bu sürecin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için uzman yardımı alınması gereklidir. Aksi halde mağduriyet yaşanması ve menfi durumlar ile karşılaşılması kaçınılmaz olacaktır. Ücretlendirme yapılırken harcanılan emek ile diş hekimine yansıtılacak ücret arasında doğru bir orantı bulunmaktadır. Bu nedenle VERBİS kaydı danışmanlık ücretleri konusunda doğru bir fiyat alabilmek için danışmanınız ile iletişim kurmanız gerekir.

Av. Fatih ÖZDEMİR

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.